Май
2024

J17-landslaget avsluttet EM med seier over Sverige

0

J17-landslaget scoret sitt første mål og tok sin første seier EM-turneringen i Sverige med 2-0 over vertsnasjonen i siste puljekamp.

Trener Børje Sørensen og hans lag fikk hard medfart i starten av mesterskapet med 0-3 for England og 0-8 mot Frankrike. Det var før siste puljerunde klart at Frankrike og England skal spille semifinale i årets mesterskap, mens Norge og Sverige var ute.

Det norske 2007-kullet hadde slått Sverige i fire av fem kamper før EM-turneringen. I Malmö var det norske laget igjen best og tok ledelsen etter at Alice Broman uheldig nikket ballen i eget mål like før pause.

Ti minutter før slutt doblet Røa-spiller Elle Ulstein ledelsen med en flott avslutning.

Norge-keeper Maria Kroken (Lyn) leverte en god kamp da hun stoppet flere gode svenske muligheter. Med seieren tok Norge tredjeplassen i puljen, mens Sverige endte sist uten poeng.