ru24.pro

World News in Albanian

Новости от Russia24.pro

Russia24.pro Каталог
Июль
2024
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Все новости

“Bekim për sukses në Paris”: Ekipi olimpik i Kosovës pranon flamurin shtetëror

Evropaelire.org 

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ia ka dorëzuar të hënën flamurin shtetëror ekipit olimpik të Kosovës, që do të marrë pjesë në Lojërat Olimpike Parisi 2024. Të pranishëm në ceremoni ishin kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, zyrtarë tjerë shtetërorë dhe ambasadorë të Perëndimit. Krerët shtetërorë u kanë uruar sukses lojtarëve dhe ua kanë rikujtuar që i gjithë populli është me ta. Këtë vit, Kosova përfaqësohet me nëntë sportistë.

Pesëdhjetë vjet ndarje: Qipriotët ende optimistë për një zgjidhje

Evropaelire.org 

Pesëdhjetë vjet nga një pushtim që e ndau ishullin e Qipros më dysh, shumë banorë – si grekët qipriotë, ashtu edhe turqit qipriotë – ende shpresojnë për një zgjidhje. Qiproja u bë pjesë e Bashkimit Evropian më 2004, pavarësisht të qenët ishull i ndarë, përderisa e vetëshpallura Republikë Turke e Qipros Veriore mbetet e izoluar ndërkombëtarisht dhe e njohur vetëm nga Turqia. (Përgatitën: Trim Haliti dhe Ekrem Fazliu)