29
30

Return tegen het Franse Les Diables Rouge uit Valenciennes: dubbele winst!

0

Return tegen het Franse Les Diables Rouge uit Valenciennes: winst dit keer in de reguliere tijd 4-3.
Verslag door Jos Janssen

TERUG KIJKEN:
Gisteren is Snackpoint Eaters voor de 2e oefenwedstrijd afgereisd naar het Franse Valenciennes. Hier heeft Geleen nog nooit tegen gespeeld dus het was afwachten wat de krachtsverhoudingen waren. Deze bleken aardig gelijk te zijn, want de reguliere speeltijd leverde gelijkspel op (3-3). Nadat de verlenging ook geen winnaar opleverde, trok uiteindelijk Geleen met de penalty shots de winst naar zich toe. Jowin Ansems stond deze wedstrijd in het doel. Akim Ramoul is van het ijs gestuurd en zal daardoor vanavond niet mee doen.
Vanavond staat de return van deze wedstrijd op het programma en wel in Geleen. Gezien de stand gisteren belooft ook dit weer een mooie wedstrijd te worden. Geleen start vandaag vrijwel compleet en Jeffrey Melissant zit nog een schorsing uit. Deniz Mollen was de starting goalie.

DE WEDSTRIJD:
De puck was net gedropped en import speler Jordan Steinmetz kan al alleen op de Franse goalie af en scoort binnen 29 seconden het eerste doelpunt van de avond: 1-0. Geleen begint sterk aan de wedstrijd, want nog geen minuut later wederom een grote kans voor Geleen, waarbij de puck net langs het open doel glijdt. In de derde minuut kwam al de derde grote kans als een mooi een-tweetje tussen Rolan Loos en Mike Collard een mooie kans opleverde, maar de Franse goalie Tonin Caubet stond in de weg. Het begin van de wedstrijd maakt Geleen echt het spel. Pas in de zesde minuut kreeg Valenciennes haar eerste grote kans, maar de vanavond uitstekend keepende Deniz Mollen was een sta in de weg. Toch werden de Fransen langzaam aan gevaarlijker en komen ook steeds beter in de wedstrijd. Als Mees van Wingerden uiteindelijk de eerste straf van de wedstrijd pakt, hebben de Fransen powerplay. Met een gescreend schot weet Jesse Sutton de stand gelijk te trekken. Als even later twee spelers in de hitte van de strijd vallen en daarbij de referee mee nemen, blijft deze achter op het ijs liggen en heeft een blessure aan zijn knie. Hij speelt wel nog de periode uit, maar wordt in de tweede periode vervangen door Chris Van Grinsven…. Maar zover is het helaas nog niet. Twee minuten voor de break verliest Geleen in eigen vak de puck en kan Ville Viskari alleen op Deniz Mollen af en weet loepzuiver de puck in de bovenhoek te schieten.

Met een achterstand van 1-2 kan aan de 2e periode worden begonnen. Geleen begint slordig aan deze periode. Passes komen niet meer aan. De Fransen gaan fysieker spelen en Geleen raakt hier toch een beetje door geïntimideerd. Het spel wordt ook wat grimmiger en over en weer vallen wel gedurende de 2e periode straffen, maar deze worden door beide partijen niet verzilverd.

Bij het begin van de derde periode komt Geleen goed weg als de puck op de kruising van het Geleense doel bijna uit elkaar spat. Geleen is dus gewaarschuwd. Geleen begint weer langzaam orde op zaken te krijgen maar de Fransen blijven gevaarlijk. Met nog 8 minuten op de klok is er een face-off in het Franse vak als Ben Duperreault bijna vanuit de face-off direct op het doel schiet en daarmee de goalie verrast: 2-2. Toch weten de Fransen weer de voorsprong te pakken als zij tijdens de powerplay van dichtbij binnen schieten: 2-3. Met nog een dikke vier minuten op de klok moet Geleen vol aan de bak en dat gaat ook gebeuren. Bradley Forrest doet het belangrijke voorbereidende werk als hij vanuit het eigen vak op schaatst, dwars door de Franse verdediging, om het doel heen en Mike Collard vrij ziet staan die direct de trekker over haalt: 3-3. Dit doelpunt wordt nog omgeroepen als de hal alweer ontploft: Met een snelle aanval weet Tijn Jacobs Ben Duperreault te vinden die met een one-timer de 4-3 binnen schiet. Een time out aan Franse kant en het inwisselen van de goalie door een speler kan niets meer aan de stand veranderen. Eindstand 4-3.

Even wat statistieken:
Ben Duperreault 2x gescoord
Mike Collard 1x gescoord en 2x assist
Brad Forrest 2x assist
Een groot compliment voor Deniz Mollen die met een aantal goede saves en goede positionering Geleen in de wedstrijd heeft gehouden. Het was vanavond wel de wedstrijd van de twee goalies.

VOLGENDE WEDSTRIJD(EN):
Volgende week staat de (oefen-)dubbel tegen het Duitse Ratingen op het programma én de teampresentatie. Deze wedstrijden tegen Ratingen zijn altijd een feestje en elk seizoen zitten deze oefenwedstrijden er wel bij. Dit zullen de laatste oefenwedstrijden zijn voordat het echte werk gaat beginnen. De laatste wedstrijden om nog wat zaakjes erin te slijpen en tactieken en lijnen uit te proberen. Daarna begint het spel om de punten. De teampresentatie begint zondag om 18:30 uur waarna aansluitend de wedstrijd zal worden gespeeld.