30

Snackpoint Eaters Limburg begint (pre)seizoen met winst!

0

Verslag door Jos Janssen

In een redelijk goed gevulde hal met een aangename temperatuur trad Geleen vanavond aan tegen Nijmegen. Nijmegen speelt weliswaar een competitie lager, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de teams. Dat heeft meer te maken met de financiën of het aantal wedstrijden wat men maar in de lagere divisie wil spelen. De wedstrijden tussen Geleen en Nijmegen hebben al een hele historie en zijn ook altijd attractieve wedstrijden om naar te kijken. Vooraf aan de wedstrijd schatte ik de kansen op winst op 50/50% in. Beiden spelen wel dit seizoen nog in de bekercompetitie, dus er is een kans dat we elkaar nog eens tegenkomen.
Nijmegen heeft dit seizoen een sterk team met een groot aandeel oude rotten in de gelederen die het kunstje nog lang niet zijn vergeten. Geleen heeft een groot deel van het team weten te behouden, maar er zijn ook genoeg nieuwe spelers bij gekomen. 2 van de 3 import spelers zijn ook gebleven en over de hele breedte lijkt het er op dat het Geleense team sterker is geworden.

Geleen startte vandaag zonder Kay Gielen, Mordy Munichman en Jeffrey Melissant. Deniz Mollen was de starting goalie en zou halverwege de wedstrijd worden vervangen door Jowin Ansems.

De wedstrijd:
Geleen begint sterk aan de wedstrijd en heeft vanaf het begin het overwicht. Na vijf minuten heeft Geleen al een paar schoten op het Nijmeegse doel kunnen afvuren, terwijl Nijmegen nauwelijks op de Geleense helft kwam. Na zes minuten kon Geleen al uitbreken en met 2 spelers op het Nijmeegse doel afstormen, maar verzuimden te scoren. Geleen krijgt de eerste straf tegen als Arne van Espen de bank mag gaan opzoeken wegens een tripping. Het is echter niet Nijmegen die dit overtal gaat verzilveren, maar Geleen met een man minder gaat scoren. Dean Versteeg weet de puck in het Nijmeegse vak bij de opbouw tot een aanval te onderscheppen. Hij kan alleen op de Nijmeegse goalie (Julien Nes) af en zet deze op het verkeerde been en scoort de eerste van het seizoen: 1-0.

Met deze stand wordt ook de eerste periode afgesloten. Geleen was de bovenliggende partij en creëerde genoeg kansen, alleen het vizier moet nog wat worden bijgesteld. De tweede periode is totaal anders als de eerste periode. Nijmegen start als bovenliggende partij en is een stuk gevaarlijker. Chris Eimers heeft zijn jongens weer op scherp weten te zetten. Halverwege kantelt de wedstrijd weer naar Geleen toe. Na een straf voor Geleen (Mees van Wingerden) en de goalie wissel heeft Nijmegen weer powerplay, maar ook nu weet juist Geleen te scoren, wederom shorthanded. Met een mooi gescreend schot schoot Bradley Forrest de 2-0 binnen. Geleen trekt de wedstrijd hierna weer naar zich toe. Drie minuten later als Geleen de eerste keer powerplay heeft, laat Geleen zien hoe je hiermee om gaat. Geleen speelt de puck mooi rond totdat de goalie uit positie staat en de goal open ligt. Ben Duperreault weet hem mooi binnen te schieten en het staat al 3-0 halverwege de wedstrijd. Er is een waar offensief op het Nijmeegse doel en Geleen schiet schot na schot af, maar Nijmegen houdt stand. Uiteindelijk scoort Geleen nog, maar het doel wordt afgekeurd, omdat met de schaats (trappende beweging) is gescoord.
Het duurt nog 10 minuten in de 3e periode als Nijmegen eindelijk van de hatelijke nul af komt. Met een mooi en hard geplaatst schot weet Mitch Bruijsten vanaf de blauwe lijn de puck in de linkerbovenhoek te plaatsen: 3-1. Nog geen 2 minuten later weet Ben Duperrealt de hoop bij Nijmegen op nog een kans op de winst weg te halen. Hij ontfutselt de puck in het Nijmeegse vak en kan alleen op de goalie af en op snelheid weet hij de puck hard in het hoekje binnen te schieten:4-1. De gifbeker is dan nog niet helemaal leeg. Met nog een dikke drie minuten op de klok weet Akim Ramoul tijdens de powerplay de goalie te verrassen. Tijdens het aanspelen draait hij rond en schiet en zet daarmee de eindstand van 5-1 op het scorebord.

Al met al een vermakelijke wedstrijd, waarbij Geleen al mooi ijshockey heeft laten zien. Volgende week zondag staat de wedstrijd tegen The Red Devils uit het Franse Valenciennes op het programma. De puckdrop is om 19.00 uur….. komt dat zien, komt dat zien.